Tygodniowy jadłospis

PONIEDZIAŁEK  (21.01.2019)   

ŚNIADANIE:                                                                                                                                                                                                KAKAO, HERBATA  MALINOWA, CHLEB Z MASŁEM, SZYNKĄ, SEREM, JAJKIEM, OGÓRKIEM, POMIDOREM  (1,3,7)

DRUGIE ŚNIADANIE:
OWOCE: POMARAŃCZA, WODA MINERALNA

OBIAD:                                                                                                                                                                                                            ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM, PLACUSZKI Z KASZY MANNY, KOMPOT AGRESTOWY  (1,3,7)

PODWIECZOREK:                                                                                                                                                                                                     BUDYŃ CZEKOLADOWY Z BAKALIAMI, HERBATKA PORZECZKOWA   (1,3,7,9)

WTOREK (22.01.2019)

ŚNIADANIE:                                                                                                                                                                                             HERBATA Z CYTRYNĄ,  ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI CYNAMONOWYMI, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM I DŻEMEM TRUSKAWKOWYM  (1,3,7)

DRUGIE ŚNIADANIE:                                                                                                                                                                                ŻURAWINA, SOK  WIELOOWOCOWY Z WYCISKARKI  

OBIAD:                                                                                                                                                                                                                   ZUPA POMIDOROWA,  KURCZAK PIECZONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA,                                   KOMPOT MIRABELKOWY  (1,3,7,9)                                                        

PODWIECZOREK: BABKA PIASKOWA, HERBATA LEŚNA   (1,3,7,)

ŚRODA  (23.01.2019)

ŚNIADANIE :                                                                                                                                                                                           KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM, HERBATA LEŚNA, CHLEB GRAHAM Z MASŁEM, PASTĄ JAJECZNO-KIEŁBASIANĄ,    (1,3,7)  

DRUGIE ŚNIADANIE:
OWOCE: WINOGRONA, BANAN, WODA MINERALNA 

OBIAD:                                                                                                                                                                                                                  KREM DYNIOWY, KOPYTKA Z SOSEM MIĘSNO-WARZYWNYM, KOMPOT WIŚNIOWY  –  (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:                                                                                                                                                                                          , KAKAO, WAFLE RYŻOWE, HERBATA  CYTRYNOWA  –  (1,3,7) 

CZWARTEK  (24.01.2019)

ŚNIADANIE :
HERBATA OWOCOWA,  BUŁKI MAŚLANE Z SERKIEM WANILIOWYM I DŻEMEM MALINOWYM,    –  (1,3,7)

DRUGIE ŚNIADANIE:                                                                                                                                                                      OWOCE: ŻURAWINA, SOK JABŁKOWO – BURACZANY Z WYCISKARKI 

OBIAD:                                                                                                                                                                                                                 ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY, PULPETY WIEPRZOWE W SOSIE ŚMIETANKOWYM, ZIEMNIAKI,  KASZA KUS -KUS, OGÓREK KISZONY, KOMPOT JABŁKOWY    –  (1,3,7,9)                                                             

PODWIECZOREK:
TĘCZOWA GALARETKA Z ŚMIETANKĄ,
 HERBATA WIŚNIOWA   –  (1,3,7)

PIĄTEK  (25.01.2019)

ŚNIADANIE :                                                                                                                                                                                         KAKAO, HERBATA LEŚNA, BUŁKA KANAPKOWA Z MASŁEM, PASTĄ Z TUŃCZYKA Z DODATKAMI  (1,3,4,7)

DRUGIE ŚNIADANIE:
OWOCE: JABŁKO, MANDARYNKA,
 WODA MINERALNA

OBIAD:                                                                                                                                                                                                                  ZUPA POROWA, KOTLECIKI Z JAJEK, ZIEMNIAKI,  MARCHEWKA Z GROSZKIEM,  KOMPOT WIŚNIOWY    (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:                                                                                                                                                                                     RURKI Z KREMEM ŚMIETANKOWYM, HERBATA Z CYTRYNĄ– (1,3,7)

Images Designed by Freepik available under CC BY License / Grafiki na stronie są zaprojektowane przez Freepik dostępne na licencji CC BY
Background image designed by vector4free.com available under CC License / Obraz tła jest zaprojektowany przez vector4free.com dostępne na licencji CC